Romeo, Julie a tma v Krkonoších

Možná si vzpomenete, že se náš soubor na jaře účastnil dvou soutěžních přehlídek. Porota v Němčicích doporučila účast našeho souboru na národní divadelní soutěži Krakonošův divadelní podzim. Soutěž se koná od 6.10. do 14.10. pro nás ve vzdálených Krkonoších.

Probíhalo velké rozhodování, zda do toho půjdeme. Je to přeci štreka jako blázen a také jestli jsme toho opravdu hodní. Nakonec padlo rozhodnutí a svou účast jsme potvrdili a ve čtvrtek se v brzkých odpoledních hodinách naše 18 členná skupina rozjela směr do Vysoké nad Jizerou. A co si budeme povídat, byla to teda štreka veliká a se třemi dětmi místy i velmi záživná, ale zvládli jsme vše a všichni ve večerních hodinách dorazili na místo. Postavila se scéna a začalo se zkoušet do pozdních nočních nebo možná spíše brzkých ranních hodin, s tím že v 9,30 hodin budeme hrát pro plný sál, který měl byl obsazen především studenty a studentkami.

Po odehrání jsme byli velice mile překvapení reakcemi publika, které až na pár výjimek celé představení sledovali se zájmem a respektem k tématu hry. V sobotu nás čekalo zhodnocení naší hry s odbornými porotami a rozebrání hry.

A jaký je tedy výsledek?

Takový, že jsme si to

– maximálně užili,

– zjistili, že hrát před napráskaným sálem studentů nemusí být tak zlé, jak jsme se toho obávali,

– posunuli jsme se opět, na vyšší stupeň,

– svými výkony přesvědčili studenta, který nechodí na divadlo, že po shlédnutí našeho představení asi začne,

– seznámili se s dalším úžasným souborem a ujistili se, že opravdu nejsme zpěváci a nikdy nebudeme.

A jak nás bude hodnotit porota celkem, na to si budeme muset počkat do konce týdne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *